Categorie├źn
algemeen auteursblog misdaadromans

Op de shortlist van de Zilveren strop 2021!

Zaterdag 5 juni was de uitreiking van de Zilveren Strop 2021. De 5 genomineerden waren al bekend, maar die middag werd ook de rest van de lijst zichtbaar … en dat was een verrassing!

Lees verder
De Gouden en Zilveren Strop

De Zilveren Strop is een nieuwe prijs, in het leven geroepen door het bestuur van de Gouden Strop en Hebban. De Gouden Strop bestaat al jaren en wordt uitgereikt aan de schrijver van het beste, van oorsprong Nederlandstalige, spannende boek van het afgelopen jaar. Dit jaar was dat Bernice Berkleef met het boek ‘Bloedsteen’. De Zilveren Strop is een prijs voor het beste korte misdaadverhaal en werd dit jaar dus voor het eerst uitgereikt.

Het verhaal

Hoewel de schrijfwedstrijd al in oktober 2020 was aangekondigd, kwam deze pas op vrijdagmiddag 29 januari bij mij in beeld. Ik snuffelde wat rond op de website van Hebban en zag dat je vanaf de maandag daarna een verhaal kon insturen. Toeval? Ik krabbelde een ideetje in Word en sloot mijn computer af voor het weekend.

Het liet me niet los. Het hele weekend bleef het verhaal zich ontwikkelen en de maandag erna kon ik niet anders dan meteen starten met het uitwerken. Binnen anderhalve week was mijn spannende verhaal af. Mijn man las het en was verrast. Een buurvrouw las het en was ook enthousiast. Een tip van haar nam ik ter harte en na een beetje schaven besloot ik mijn verhaal in te sturen.

Feedback

Wat mij vooral interesseerde, was dat een aantal lezers het verhaal beoordeelt. Juist die feedback is altijd zo fijn. Ik ging er niet van uit dat ik in aanmerking kwam voor de prijs. Iedereen kon meedoen, dus ook schrijvers met veel meer ervaring, maar spannend was het wel.

De top vijf werd bekend gemaakt, en ik las dat er 162 inzendingen waren. Jee, dacht ik, dat zijn er veel! Nu maar hopen dat ik niet 162e ben geworden. Mijn man grapte nog: ‘Nee, je zal 6e worden. Dat lijkt me nog erger.’

Top tien

Zaterdag 5 juni zag ik dat Hugo Luijten – ook genomineerd voor de Gouden Strop – de winnaar werd van de Zilveren Strop 2021 (Wat een leuke website heeft die man trouwens). En toen werd de volledige uitslag bekend. Met stijgende spanning zocht ik de lijst af naar mijn verhaal. Ik begon onderaan. Hoe ironisch, bleek naderhand, want als ik bovenaan was begonnen dan had ik niet hoeven zoeken. Ik stond op de Shortlist! En ja hoor, op nummer 6! Ik wist niet wat ik zag. Mijn naam in de top tien van het beste korte misdaadverhaal!

Bedankt lezers

Wat een avontuur. Met alle beoordelingen op zak, richt ik me nu enthousiast op nieuwe verhalen. En intussen geniet ik nog na van deze mooie beloning. Bedankt lieve lezers, jullie meningen zijn niet alleen zilver, maar vooral goud waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *