Categorieën
algemeen auteursblog misdaadromans

Het verhaal van mijn nieuwe boek

Dag zomer, hallo herfst.

Dat staat op het bordje in mijn keuken. Met weemoed denk ik terug aan lange zomeravonden, op blote voeten de tuin in, het avondzonnetje koesterend, barbecues, heerlijk luieren in de zon……..zucht.

Natuurlijk waren er ook de muggen en de ik-ga-niet-naar-buiten-want-het-is-gewoon-loeiheet-momenten, maar die vergeten we gemakshalve. ?

Het is herfst. De bladeren verkleuren en de eersten laten zich vallen, bomen tonen zo zoetjes aan hun geraamte weer, het regent, het waait…

Natuurlijk zijn er ook de knusse kaarslichtmomenten (omdat het nu vroeger donker is), de heerlijk stoofpotten die weer op tafel komen en de lekkere truien……zucht.

Elk seizoen heeft zo zijn charmes.

Deze herfst sta ik aan de vooravond van de publicatie van mijn tweede boek. Een verhaal dat zich afspeelt in deze tijd van het jaar, in de late herfst om precies te zijn, een periode die er nu ook aan komt. Ongeveer anderhalf jaar na de publicatie van ‘Een spoor van herkenning’. Het verhaal speelt zich ook anderhalf jaar later af.

Toeval? Een beetje ?

In eerste instantie wilde ik gewoon een ander seizoen gebruiken als achtergrond voor dit tweede boek, maar nu hoop ik het ook daadwerkelijk uit te geven voordat de winter zijn intrede doet.

Zoals beloofd geef ik hierbij een eerste impressie van het verhaal.

Ik ben erg benieuwd of het je interesse wekt.

Komt ie:

In een parkje in Delingen vindt Dana Rozenburg samen met haar vriend het lichaam van een jonge vrouw uit Leeze. Het zorgt voor de nodige opschudding, niet alleen in hun relatie, maar ook in de rest van het Overijsselse dorp. De vrouw had veel wisselende contacten, wat het moordonderzoek niet gemakkelijk maakt. Rechercheur Sacha van Dongen wil als leidinggevende de onderste steen boven hebben, niet alleen omdat hun hoofdverdachte uit Leeze geen alibi heeft, maar ook vanwege zijn banden met vastgoedmagnaat Dirk van Dalem, die vaak op het randje van de wet balanceert. Daarnaast heeft Sacha een goede reden om zich op haar werk te storten…

Collega Oscar Steenhoven werkt vanaf de zijlijn mee aan de moordzaak, omdat Dana en zijn dorpsgenoten erbij betrokken zijn. Het nauwe contact met zijn vroegere chef Derk de Jong blijft echter onverminderd. Wanneer Derk uiteindelijk opduikt op het bureau in Delingen, doet Oscar een schokkende ontdekking.

De titel van deze feelgood-misdaadroman blijft nog even geheim, maar binnenkort hoor je er meer over!

Reacties? Graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *