Categorieën
algemeen auteursblog misdaadromans

Een stapje vooruit

Terwijl de natuur onverstoord weer alles uit de kast haalt en ons laat genieten van een explosie van groen, mogen ook wij weer een beetje zichtbaarder worden in het straatbeeld. De een nog wat voorzichtig, de ander vol overtuiging, en een derde, tja, die was al die tijd praktisch onverstoord zijn gang blijven gaan.

Kwetsbaar

Voor velen is het Coronavirus nog steeds een ‘vaag iets’, gelukkig maar, voor anderen is het bittere ernst gebleken. Maar hoe dan ook, het virus heeft iedereen laten beseffen dat we kwetsbaar zijn. En dat is niet fijn, maar ergens wel goed.

De waardering voor al het ‘gewone’ groeit daardoor enorm. ‘Gewoon’ even winkelen en een terrasje pikken, ‘gewoon’ met een stel vrienden een avond borrelen, ‘gewoon’ een knuffel geven aan iemand, ‘gewoon’ naar je werk …

 Nooit stonden we erbij stil dat die dingen helemaal niet zo gewoon zijn.

Waarderen

En nu we weer een stapje vooruitzetten is het te hopen dat we blijven waarderen hoe speciaal die alledaagse dingen zijn. Waarschijnlijk doen we dat tot het moment waarop we weer opgeslokt worden in ons drukke leven. Hé, allemaal leuk en aardig, maar ik heb zat aan mijn hoofd, oké?

Toch zullen we af en toe terugdenken aan die rare tijd. De tijd die ons op de plaats rust heeft gezet.

Natuurlijk zijn we er nog lang niet. Wie weet hoe lang het nog duurt voordat we dit virus echt onder controle hebben, maar toch voelt dat stapje vooruit heel goed.

Schrijven

Ik als schrijver heb ‘gewoon’ door kunnen werken, met het verschil dat kinderen hele dagen thuis wat minder rust geeft. En daardoor het aantal productieve uren wat achterblijft op ‘normaal’.

Maar toch ben ik lekker op gang met de opzet van boek nummer drie, voorlopig het laatste deel in de serie uit Overijssel. Het wordt weer een spannend vervolg! Deel een en twee zijn overal te koop, maar ook te leen bij de meeste bibliotheken, die deze weken gelukkig weer opengaan!

Intussen hebben we ook een tweede NT2 leesboekje uitgebracht, met als titel ‘Mooie ogen’.

Een stapje vooruit dus, op vele vlakken.

Bewust

Lees de komende tijd lekker door, dat kan sowieso geen kwaad, en ga stapje voor stapje weer wat meer genieten van alle ‘gewone’ dingen. Doe het wel bewust. Voor jezelf en je omgeving. Want we willen allemaal naar de volgende stap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *