Categorieën
algemeen auteursblog misdaadromans

Dana en Oscar deel 3

Degenen die mijn tweede misdaadroman ‘In de lens gevangen’ hebben gelezen, weten dat deze er moet komen: Deel 3 van de serie uit Overijssel met in de hoofdrollen dierenarts Dana Rozenburg, rechercheur Oscar Steenhoven en andere bekenden uit de eerste twee delen. Het einde van deel twee vraagt gewoon om een vervolg.

Stand van zaken

Ik ben volop bezig met het schrijven van dit derde deel. Met af en toe een uitstapje naar een andere klus, waag ik me weer in de wereld van de bewoners van Leeze, die uiteraard ook dit keer te maken krijgen met nieuwe, schokkende gebeurtenissen. Mijn pen vindt ze allemaal weer; de personen die mijn boeken maken, die het hart vormen van deze serie en ongewild verwikkeld blijven raken in duistere en penibele zaken. Of in komische, want naast misdaad is er in mijn boeken ook altijd ruimte voor humor, wat de verhalen een lichter tintje geeft, en voor romantiek, waardoor de personages nog menselijker worden.

Verwachte publicatie

Het is nog erg vroeg om al een publicatiedatum te geven, maar ik gok dat in het voorjaar van 2022 mijn derde boek het licht gaat zien. De ruwe versie begint steeds meer vorm te krijgen, ik puzzel nog wat met de combinatie die naar het einde leidt. Ik wil natuurlijk dat je op het puntje van je stoel de laatste hoofdstukken leest! Toe maar. Op het puntje van je stoel. Hoogdravend, of niet? Nee hoor, het is wat je als schrijver het liefste wil. Die ambitie moet er zijn, anders kun je beter stoppen. Of het lukt, dat is een tweede :). Die beoordeling laat ik te zijner tijd aan jou.

Titel en kaft

De kaft van het boek krijgt in gedachten al vorm. Stiekem ben ik al een beetje aan het goochelen met afbeeldingen en lay-out. En dan de titel. Misschien vind ik dat wel het moeilijkste van een boek: het bedenken van een titel. Het moet in lijn zijn met de andere delen, nieuwsgierig maken en origineel zijn. Af en toe krijg ik een briljante ingeving en dan blijkt die titel al te bestaan. Geen goed plan. Vergeten en iets nieuws bedenken. Ik ga nu nog geen titel prijsgeven, ook al staat er al één bovenaan mijn manuscript. Ik noem het altijd mijn werktitel, en bij deel twee is die werktitel ook de uiteindelijke titel geworden. Misschien is dat nu ook weer het geval, dat hoor je over een poosje.

Het onderwerp van deel drie

Ik kan wel iets verklappen … Ja, natuurlijk ga ik je niet helemaal onwetend achterlaten. In dit derde deel is er iets dat veel invloed heeft: Geld. Geld speelt een belangrijke rol. En natuurlijk stinkt het, het maakt niet gelukkig en het moet rollen, om alle clichés er maar meteen in te gooien. Geld maakt mensen onvoorspelbaar, inhalig of achterdochtig: drie heerlijke ingrediënten voor een misdaadverhaal. Ik hoop je er straks mee te vermaken.

Zodra de titel definitief is, of de kaft een feit, laat ik het je weten via dit blog. Stay tuned en – oké erg cliché momenteel, maar nog altijd het belangrijkste van alles – stay safe.

Één reactie op “Dana en Oscar deel 3”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *